Over het het beeldmerk

Bij Semantis geloven we in de kracht van taal en betekenis. De naam is in dit geval geen willekeurige samenstelling van letters; het is een weerspiegeling van Semantis’kernwaarden en missie. ‘Semantis’ is afgeleid van het woord ‘Semantiek, dat staat voor de kunst van woorden en betekenissen.

In de naam Semantis komt dan ook samen waar ik voor staan. De diepgaande betekenis van taal en communicatie. Net zoals een tekstschrijver die zorgvuldig de nuances van woorden gebruikt, zo streef ik ernaar om in mijn diensten en producten diezelfde diepgang en precisie te bereiken. Wij begrijpen dat elk woord, elke boodschap, een unieke impact kan hebben en streven ernaar om deze impact positief en krachtig te maken.

Onze kleurkeuze is doordacht. Het diepe groen in ons logo symboliseert onze verbintenis met duurzaamheid, inclusiviteit en diversiteit. Het vertegenwoordigt de aarde, onze thuis, die we koesteren en willen beschermen voor de toekomstige generaties. De druppels in ons logo, naast dat ze samen een sierlijke “S” vormen voor Semantis, belichamen onze toewijding aan duurzaamheid. Ze staan ook voor de delen van onze planeet – het land en de zee – die in balans moeten worden gehouden en waar we allemaal verantwoordelijkheid voor dragen.

Het samenspel van de druppels in ons logo is meer dan alleen een visueel element; het is een symbool van symbiose en opvolging. Ze weerspiegelen onze overtuiging dat samenwerking en voortgang essentieel zijn voor het bereiken van onze doelen. De druppels lijken elkaar op te volgen, zoals de generaties na ons de verantwoordelijkheid van zorg voor onze wereld zullen dragen.

Bij Semantis zijn we niet alleen gepassioneerd door betekenisvolle communicatie, maar ook door een toekomst die duurzaam, inclusief en welvarend is voor iedereen. Onze naam, ons logo en onze waarden komen allemaal samen om onze inzet voor deze visie te symboliseren.