Klimaatweek

Draag jij je steentje bij tijdens de Nationale Klimaatweek?

De Nationale Klimaatweek komt eraan. Dit mooie initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vindt plaats van 28 oktober tot en met 5 november. Wassenaar is dit jaar goed vertegenwoordigd met maar liefst twee Klimaatburgemeesters: Sven Kramer en Wilco van Doorn. Zij moedigen burgers en bedrijven in Wassenaar aan om bij te dragen aan een beter leefklimaat, niet alleen tijdens de week zelf, maar het hele jaar door. Het doel van deze week is om samen aandacht te vragen voor de initiatieven die er al zijn in ons groene dorp en om zoveel mogelijk mensen te inspireren om nog iets bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen. “We moeten blijven strijden voor het behoud van onze planeet en voor een leefomgeving waarin onze kinderen en toekomstige generaties fijn kunnen (samen)leven. Het is een uitdaging, maar met samenwerking, vastberadenheid en bewustwording kunnen we Wassenaar nog groener maken”, vertelt Wilco. Sven voegt daaraan toe: “We zijn nogal verwend door goedkope, fossiele brandstof. Dat kan minder, slimmer, schoner en er zijn veel Wassenaarders met kennis en ideeën, bijv. voor duurzame lokale warmtenetten. Daar wil ik ze graag mee helpen.

Doe mee voor de huidige en toekomstige generaties en je eigen portemonnee!

DOE MEE AAN DE KLIMAATWEEK IN WASSENAAR!
28 oktober 2023 ZaterdagDuurzame huizenroute https://duurzamehuizenroute.nl/
 Nacht van de Nacht https://nkw2023.nl/agenda/www.nachtvandenacht.nl
29 oktober 2023 ZondagDownload gratis Klimaatalmanak voor kids https://www.haystack.nl/klimaatalmanak
30 oktober 2023 MaandagLandelijke kick-off Nationale Klimaatweek door minister Rob Jetten
31 oktober 2023 DinsdagDuurzame dinsdag: Bedenk een duurzame actie voor deze week!
1 november 2023 WoensdagVeganisme dag: Eet vandaag lekker geen vlees, kip of vis
3 november 2023 VrijdagOpenbare Ruimte opruimdag & Zero Waste Circulaire Walking Tour
4 november 2023 ZaterdagOp de fiets naar je sportclub
 Duurzame huizenroute
 Elektrische deelauto proberen?
5 november 2023 ZondagLaat vandaag je auto staan!

Wij nodigen hierbij alle inwoners van Wassenaar van harte uit om deel te nemen aan de Nationale Klimaatweek. Of je nu individueel of samen met anderen deelneemt, we moedigen je aan om actie te ondernemen voor een schonere toekomst. Wat ga jij doen om je ecologische voetafdruk te verkleinen? Overweeg je bijvoorbeeld om één dag per week minder vlees te eten, vaker de fiets te pakken voor je ritjes naar het dorp, of je tuin op een meer duurzame manier in te richten? Als je enthousiast bent, nodig dan ook je medeburgers in Wassenaar uit om hetzelfde te doen.

Onze klimaatburgemeesters hebben zich dit jaar toegewijd aan het bevorderen van een gezonder leefklimaat, en we willen dit graag SAMEN met jou realiseren.